Cvartetul Alhambra

Alhambra

Rod al iniţiativei a patru instrumentişti şi cadre didactice – cu toţii produsul şcolii de chitară ieşene – Cvartetul Alhambra a luat fiinţă în vara anului 2006.

Cvartetul Alhambra abordează un repertoriu divers, cuprinzând lucrări care merg de la perioada preclasică până la cea modernă şi chiar contemporană. Aşa se face că, alături de lucrări ale unor compozitori ca Benedetto Marcello, Luigi Boccherini (Introducere şi Fandango), Antonio Vivaldi (Concertul în Re Major) sau G.Ph. Telemann, publicul poate asculta în interpretarea celor patru chitarişti şi piese aparţinând lui Stepan Rak sau Stephen Funk Pearson (Elassomorph) şi chiar prelucrări ale unor teme de jazz, precum Take Five de Paul Desmond.

Până în prezent, grupul a susţinut recitaluri în ţară la TVR Iaşi şi Radio Iaşi, la Universitatea ,,Ştefan cel Mare”, la Complexul Muzeal Bucovina şi Dom Polski în Suceava, la Palatul Culturii şi Teatrul Luceafărul din Iaşi, cât şi peste hotare (Istanbul - Turcia) la invitaţia Institutului Cultural Român ,,Dimitrie Cantemir”, etc. Dorinţa cea mai mare a membrilor săi este să diversifice în continuare lista lucrărilor abordate şi să apară cât mai des în faţa publicului pentru a trezi în sufletul acestuia interesul pentru muzica interpretată de ei, pentru a arăta multiplele valenţe interpretative ale chitarei şi o abordare diferită a unui repertoriu mai mult sau mai puţin cunoscut.

Componenţa Cvartetului Alhambra:

Daniel Dragomirescu

Daniel Dragomirescu

Nascut la data de 4.03.1976 in Suceava, urmează cursurile Colegiului National de Artă „Ciprian Porumbescu” din orasul natal, apoi ale Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia chitară. În prezent este asistent universitar doctorand la Universitatea de Arte „ George Enescu” din Iaşi şi profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

A obţinut diferite premii şi distincţii la concursuri de interpretare instrumentală . Recitaluri la TVR Iaşi, la Festivalul de Chitară Arad (1997, cu Filarmonica Arad), la Iaşi, Botoşani (cu Filarmonica Moldova). Invitat la Festivalul de Chitară Bucureşti (2000, alături de Gabriel Guillen, Adam Khan şi de remarcabilul chitarist Al Di Meola), la Suceava, Galaţi, Cluj, Deva, Timişoara. Master-class cu mari chitarişti europeni (Costas Cotsiolis, Carlo Marchionni, Joaquin Clerch, Michel Sadanowsky), concerte în Franţa, Anglia, Belgia, Ungaria, Grecia

Marius Ţîmpău

Marius Ţîmpău

Absolvent al Liceului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava şi licenţiat al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală- secţia chitară clasică. Din anul 1998 profesor la Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava iar din anul 2007 profesor titular la Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi.

Participări personale dar si cu elevii sai la recitaluri şi concursuri, rasplatite cu aplauze si premii importante . Printre recitalurile susţinute se numără cele de la TVR Iaşi şi Radio Iaşi, de la Muzeul de Istorie şi Dom Polski din Suceava, de la Centrul Cultural Francez şi German din Iaşi. A luat parte la cursurile de master class ale unor cunoscuţi chitarişti ca Alexandre De Pau, Michel Sadanowsky ş.m.d.

Ilie Aurelian Zugrav

Ilie Aurelian Zugrav

Absolvent al Liceului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava şi licenţiat al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală- secţia chitară clasică. Din 2004, profesor titular în cadrul Liceului de Artă din Suceava şi profesor asociat al Şcolii Populare de Artă “Ion Irimescu” Suceava.

Ca interpret a obţinut o serie de premii şi distincţii naţionale. A susţinut recitaluri de chitară clasică la TVR Iaşi, Radio Iaşi, la Primăria şi Palatul Culturii din municipiul Iaşi, precum şi la Centrul Cultural Francez şi German din acelaşi oraş, la Muzeul de Istorie Naţională a Bucovinei şi la Casa de Cultură din municipiul Suceava etc. De asemenea a urmat cursuri de măiestrie ale unor cunoscuţi chitarişti de talie internaţională (Michel Sadanowsky, Alexandre De Pau, etc. ).  

A participat cu elevii la importante concursuri zonale şi naţionale de interpretare muzicală, participări încununate cu premii şi menţiuni.

Cezar Lefter

Cezar Lefter

Absolvent în 2004 al Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a fost din acelaşi an student al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală iar in prezent este profesor la Colegiul National de Arta „Ciprian Porumbescu” .

Cel mai tânăr membru al cvartetului, s-a remarcat obţinând locul I şi de două ori locul al II-lea la Olimpiada Naţională de Muzică, locul I la Festivalul Internaţional „Eduard Pamfil” şi de două ori locul al II-lea la Festivalul Internaţional Sinaia. A susţinut recitaluri atât în ţară - TVR Iaşi, Radio Iaşi, Muzeul „Ion Irimescu” din Suceava, Centrele Culturale Francez şi German din Iaşi, cât şi în străinătate – Frieburg, Germania.